Filter

close
0
Onbeperkt

Timbales

Timbales zijn muziekinstrumenten bestaande uit twee hoog en scherp klinkende trommels op een statief. De bespeler van timbales noemt men een timbalero of timbalist. Timbales worden voornamelijk gebruikt in afro-cubaanse en Caraïbische muziekstijlen. Meer over timbales vind je onderaan deze pagina.Weergave:
  1 / 3  Bezig met laden...
  • favorite_border Advies & service op maat
  • access_time Maandag t/m Zaterdag bereikbaar 9:00-22:00 uur
  • euro_symbol Eerlijke en concurrerende prijzen
  • favorite_border Advies & service op maat
  • access_time Maandag t/m Zaterdag bereikbaar 9:00-22:00 uur
  • euro_symbol Eerlijke en concurrerende prijzen
   1  2 3  

Meer over timbales

Timbales zijn ontstaan in de militaire orkesten op Cuba aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Ze zijn oorspronkelijk bedoeld als draagbare kleine pauken (in de danzonstijl refereert het timbalepatroon nog steeds aan marsmuziek).

Sinds de tweede helft van 20e eeuw speelt de timbalero daarnaast diverse koebellen (meestal een cha-cha-bell en een contracampana), een woodblock, een of twee bekkens, een bombo (basdrum of grote trom) en in de modernere stijlen ook een snaredrum. Veel latin-drummers nemen tegenwoordig het werk van de timbalero over, en verwerken timbales in hun drum-setup.
 

How to play timbales


   
 

Advies of meer info nodig?


Het bestellen van timbales kan eenvoudig en veilig online. Heb je vragen of behoefte aan een persoonlijk en deskundig advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of mail naar: info@slagwerkonderdelen.nl

Wij helpen je graag verder bij jouw zoektocht naar de juiste producten. We support your performance!


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten