Filter

close
0
Onbeperkt

De maracas

De maracas (in de volkstaal ook wel sambaballen genoemd) is een muziekinstrument uit de groep van idiofonen, of zelfklinkers genoemd, van Zuid- en Midden-Amerikaanse oorsprong. Het instrument is echter van indiaanse oorsprong. Sommige Zuid-Amerikaanse indianen gebruiken één maraca voor rituele doeleinden. Onderaan deze pagina vind je meer informatie over de maracas.Weergave:
 


Bezig met laden...
  • favorite_border Advies & service op maat
  • access_time Maandag t/m Zaterdag bereikbaar 9:00-22:00 uur
  • euro_symbol Eerlijke en concurrerende prijzen
  • favorite_border Advies & service op maat
  • access_time Maandag t/m Zaterdag bereikbaar 9:00-22:00 uur
  • euro_symbol Eerlijke en concurrerende prijzen

Wat is een maracas?

De maracas bestaat tegenwoordig uit twee identieke shakers (Engels: schudders), veelal gespeeld door een vocalist. De traditionele vorm is een kalebas, ritueel gevuld met zaden, voorzien van een houten handgreep. De moderne vormen worden van allerlei materialen gemaakt, waaronder plastic.

Als de maracas niet al te snel worden bewogen produceren ze een ruisend geluid. Bij snellere bewegingen vanuit de pols ontstaat een veel scherpere droge tik. De combinatie van beide geluiden maakt het instrument karakteristiek in veel Latijns-Amerikaanse dansen zoals de rumba, en met name de Mexicaanse mariachi.

Maracas worden ook in het Orff-Instrumentarium toegepast.
 

Advies of meer info nodig?

Het bestellen van maracas kan eenvoudig en veilig online. Heb je vragen of behoefte aan een persoonlijk en deskundig advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of mail naar: info@slagwerkonderdelen.nl

Wij helpen je graag verder bij jouw zoektocht naar de juiste producten. We support your performance!


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten