WebwinkelKeur

Om diverse redenenen vinden het belangrijk om een keurmnerk te hebben. Waarom? Dat leggen we hieronder uit.

Webwinkel Keurmerk en klantebeoordelingen
 

De meerwaarde van WebwinkelKeur

Het WebwinkelKeur staat voor betrouwbare klantvriendelijke webwinkels. Haar leden voldoen aan de belangrijkste Nederlandse wetgeving, hun identiteit is gecontroleerd en het staat iedere klant vrij een klantbeoordeling te plaatsen welke onafhankelijk gemodereerd worden door WebwinkelKeur. Bij geschillen kun je gebruik maken van geschilbemiddeling of een bindende uitspraak door GeschilOnline.

Bij webwinkels met het WebwinkelKeur weet je zeker dat: 
  • De webwinkel voldoet aan en getoetst is op de belangrijkste Nederlandse wetgeving
  • De identiteit van de webwinkel gecontroleerd is
  • De webwinkel meerdere manieren biedt om contact op te nemen
  • Klantbeoordelingen onafhankelijk geplaatst kunnen worden
  • De webwinkels algemene voorwaarden en een privacy statement duidelijk beschikbaar stellen
  • Je bij WebwinkelKeur terecht kunt voor geschilbemiddeling
  • Je bij GeschilOnline.nl terecht kunt voor een bindende uitspraak
 

Controle door WebwinkelKeur + Klantbeoordelingen

Webwinkel Keur is uniek omdat het een gedragscode combineert met klantenervaringen. Elke deelnemer wordt door hen beoordeeld op een vaste checklist van punten. Hiermee controleren ze o.a. of het duidelijk is met wie je zaken doet, wat je afspreekt en of de gegevens op de webwinkel overeen komen met de KVK inschrijving.

Klikken op het webwinkel keurmerk bij aangesloten webwinkels geeft je de mogelijkheid om jouw ervaring te plaatsen met de betreffende webwinkelier of ervaringen van andere klanten te vergelijken. Dit geeft meer zekerheid omtrent klantvriendelijkheid en service, onderdelen die niet te beoordelen zijn met regeltjes en door andere keurmerken verwaarloosd worden.
 

Geschilbemiddeling

Mocht je ondanks al deze zorgen toch verwikkeld raken in een onenigheid met Slagwerkonderdelen.nl, dan kun je terecht bij hun onafhankelijke geschillencommissie. Deze doet een bindende uitspraak in de zaak, zo voorkom je onnodig hoge kosten.
 

Herkenning WebwinkelKeur

Het WebwinkelKeur is een privaatrechtelijk keurmerk geregistreerd bij het BOIP onder registratienummer 0954254. Je herkent een lid aan het volgende logo welke klikbaar is en verwijst naar de ledenpagina op WebwinkelKeur, de afmetingen kunnen echter verschillen:

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Controleer ook altijd zelf naast de echtheid van het keurmerk op recente klantervaringen en betrouwbaarheid. Hoewel WebwinkelKeur periodiek zijn leden controleert, kan er nooit 100% zekerheid geboden worden. Zijn er problemen, neem dan contact met hen op zodat zij actie kunnen ondernemen of een oplossing kunnen bieden.