nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

0
Onbeperkt

Gongs


Gongs behoren tot de oudste en belangrijkste muziekinstrumenten van Zuidoost-Azië. Hun oorsprong kan teruggaan tot het tweede millennium voor Christus, maar aangenomen wordt dat de gong veel ouder is. In de Chinese geschiedenis worden gongs vermeld rond 500 na Christus, toegeschreven aan een natie genaamd HSI YU tussen Tibet en Birma tijdens het bewind van keizer Hsuan Wu. Lees meer over gongs onderaan deze pagina.
 
Bezig met laden...
Paiste Accent gong 10"
€ 99,00* per stuk
Paiste Accent gong 13"
€ 142,00* per stuk
Paiste Accent gong 22"
€ 493,00* per stuk
Paiste Accent gong 7"
€ 67,00* per stuk
Paiste Gong Symphonic 20"
€ 427,00* per stuk
Paiste Gong Symphonic 22"
€ 493,00* per stuk
Paiste Gong Symphonic 24"
€ 712,00* per stuk
Paiste Gong Symphonic 26"
€ 819,00* per stuk
Paiste Gong Symphonic 28"
€ 921,00* per stuk
Paiste Gong Symphonic 30"
€ 1.086,00* per stuk
Paiste Gong Symphonic 32"
€ 1.203,00* per stuk
Paiste Gong Symphonic 34"
€ 1.636,00* per stuk

 

Meer over gongs


Historisch onderzoek biedt ons vier belangrijke centra - Birma, China, Annam, Java - ten minste 7 gongvormen en geluidsstructuren komen uit deze regio's. Slechts enkele families kenden de traditie van het maken van gong zoals deze van generatie op generatie werd doorgegeven. De kunst van het maken van gongs was versluierd in een gevoel van magie. Gongmakers geloofden dat een gong alleen kon slagen met de hulp van hogere krachten, en dat ze meer werden blootgesteld aan krachten dan gewone mensen.

De gong was een belangrijk element in de levens van mensen uit het Verre Oosten en is tegenwoordig nog steeds in sommige landen. In Aziatische families was de gong een attribuut van rijkdom en diende het als een statussymbool. In riten werd de cultivatie-energie gebruikt in de evocatie van geesten en in het verbod op demonen. Het aanraken van een gong bracht je fortuin en kracht. In rituelen van het Verre Oosten heeft de gong zijn speciale betekenis behouden tot op de dag van vandaag.

Als een muziekinstrument begeleidde de gong vieringen, begrafenisceremonies, liederen en toneelstukken. In de muziek van de Aziatische hoge culturen, werd de gong gebruikt als een orkestinstrument. Orkesten met gongspelen met maximaal 18 tonen waren niet zelden. Ze werden ook gespeeld in privéconcerten in residenties.

Sinds ongeveer 1790 werden gongs gebruikt in Europese orkesten. Sindsdien zijn de termen "Tam Tam" voor platte gongs en "Gong" voor bossige gongs gebruikelijk geworden. De authentieke term in alle talen van de landen van herkomst is GONG.
 

Advies of meer info nodig?


Het bestellen van een gong kan eenvoudig en veilig online. Heb je vragen of behoefte aan een persoonlijk en deskundig advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of mail naar: info@slagwerkonderdelen.nl

Je kunt ons dagelijks tussen 9 en 23 uur telefonisch bereiken op nummer: 085 06 03 666

Wij helpen je graag verder bij jouw zoektocht naar de juiste producten. We support your performance!


De waardering van www.slagwerkonderdelen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 49 reviews.