Filter

close
0
Onbeperkt

Drum microfoons: erg handig om daar iets over te weten!

Als je in een band speelt, treed je vaak op met een zogheten 'PA' installatie. Daarbij wordt ook het geluid van je drum set (of percussie instrument) versterkt en voorzien van speciale drum (of percussie) microfoons. Daarbij is het erg handig en verstandig dat je als drummer (of percussionist) iets weet van microfoons. Het is namelijk erg frustrerend dat jij als drummer (of percussionist) er alles aan doet om je instrument een mooie sound te geven, en de geluidsman dit tijdens een live optreden verprutst door de verkeerde mics te gebruiken en/of ze verkeerd te plaatsen. Wat je bijvoorbeeld vaak ziet is dat overhead microfoons recht boven je cymbals worden geplaatst. Fouter kan haast niet! Overhead microfoons zijn de belangrijkste microfoons voor je drumstel. Dus dat wil je niet. Vandaar dat drummers steeds vaker zelf een microfoon set voor hun slagwerk aanschaffen.

Welke microfoon is geschikt voor welke trommel of cymbal? In dit deel van onze webshop maken we het je gemakkelijk en bieden je een compleet aanbod van goede en betaalbare drum mics. Slechte microfoons bestaan niet, als je ze maar voor het goede doel toepast.

De eigenaar van Slagwerkonderdelen.nl (Marcel Engelbertink) is naast drummer/percussionist ook Music Producer & Sound Engineer. Hij weet daardoor wat wel en niet geschikt is. Bel hem op 085 06 03 666 voor het beste persoonlijke advies op maat!


Weergave:
 

Jij en de Music Recording Studio

Ook in de studio is het goed dat de drummer of percussionist iets weet over drum / percussie mics en kan meepraten over hoe je de sound maakt die je graag wilt. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker om een goede geluidsopname van je band te maken. In Nederland zijn nog maar enkele grote professionele en rendabele music recording studio's. Voor relatief weinig geld kun je goede opname apparatuur kopen en thuis je eigen studio bouwen. Dus dan moet je er zelf ook wel iets van weten en is het handig dat je je eigen set drum / percussie mics hebt.

 

Advies of meer info nodig?

Het bestellen van percussie bags & cases kan eenvoudig en veilig online. Heb je vragen of behoefte aan een persoonlijk en deskundig advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of mail naar: info@slagwerkonderdelen.nl

Wij helpen je graag verder bij jouw zoektocht naar de juiste producten.

Slagwerkonderdelen.nl supports and accelerates your performance!


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten