nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Interessante drum events


Altijd leuk om te worden geinspireerd door een fantastische drummer of percussionst. Op deze pagina vind je diverse interessante drum events

Selecteer een jaar:
May
26
11:00

Muzikantendag

Melkweg & Sugaerfactory Amsterdam
Informatie
Muzikantendag 2018
Zaterdag 26 mei, 11:00 – 18:00 uur
Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam

Kaartverkoop
Kaarten kosten € 15,- (excl. € 2,05 servicekosten) en zijn te koop via www.ticketmaster.nl. Ben je lid van Buma, dan krijg je gratis toegang. Meld je dan wel even aan via bumastemra.nl.
 
Aug
17
10:00

drum3daagse 

17-18-19 augustus, Musicon, Den Haag
DrumDrieDaagse programma is rond! Met Gary Husband, Jordi Geuens, Cesar Zuiderwijk e.v.a.

De 17de editie van de DrumDrieDaagse vindt plaats van vrijdag 17 augustus tot en met zondag 19 augustus 2018. Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant organiseren de DrumDrieDaagse elk jaar weer met heel veel plezier, en jaarlijks kijken de 72 deelnemers met veel enthousiasme terug op drie dagen clinics (2 per dag!), groepslessen (5 per dag, elk uur bij een andere docent!), een berg oefenstof die mee naar huis gaat, en heel veel lol. Dus zeker als je nog niet eerder hebt meegedaan; grijp je kans. 

HET PROGRAMMA HEBBEN WE AFGELOPEN WEEK ROND KUNNEN MAKEN! CHECK HIERONDER!

Je kunt je nú inschrijven via www.drumdriedaagse.nl

De volgende topdrummers komen clinics en lessen geven op de DrumDrieDaagse 2018! 

  • Gary Husband (Level 42/Allan Holdsworth)
  • Jordi Geuens & Erik Rademakers (Selah Sue)
  • Koen Herfst (Armin van Buuren, e.v.a.)
  • Han Kerkhof (Insta/Youtube grooves)
  • Tim Koning (Leif de Leeuw Band)
  • Gert van der Zwan (The Hague Highland Pipe Band)
  • The Smart ft Sarah Lavinia Feenstra (bandcoaching & sessie)
  • Cesar Zuiderwijk
​​​​​​​


​​​​​​​
Sep
09
16:00

Four Horizons: 2000 drummers aan zee

Strand ScheveningenWie herinnert zich nog 1000 drummers aan de Maas, het grote project van Cesar Zuiderwijk uit 1992? Vijftigduizend mensen waren in Rotterdam getuige van een spektakel van anderhalf uur. Nu, 26 jaar later, komt Cesar Zuiderwijk met een vergelijkbaar evenement, dat twee keer zo groot is: Four Horizons – 2000 drummers aan zee, op het strand van Scheveningen op zondag 9 september. Wederom een recordpoging dus!

Dit spektakel komt mede tot stand in het kader van Feest Aan Zee, een jaar lang festiviteiten vanwege de viering 200 jaar badplaats Den Haag/Scheveningen en Live On The Beach.

Via de website kun je je inschrijven om mee te doen. Lees alles op het formulier goed door en schrijf je in voor één van de groepen.
Het evenement is GRATIS voor bezoekers. Het is aan te raden om met het openbaar vervoer te komen.


Cesar op het strand
 

Oct
14
20:00

Terry Bozzio

Paradox, Tilburg

 

Terry Bozzio Solodrums In Concert


De drummer die bij Frank Zappa en Jeff Beck furore maakte en sindsdien een indrukwekkende carrière opbouwde, speelt een avond lang solo! Ondanks de beperking van één man, één drumstel slaagt Terry Bozzio erin het publiek altijd weer meer dan twee maal drie kwartier aan hun stoelen gekluisterd te houden met zijn melodische slagwerkmuziek. Een hypnotiserende ervaring. Dat kunnen we je verzekeren!
 

Optredens in Nederland 


za 14 oktober: Paradox, Tilburg
zo 15 oktober: Herfstfest, Paard van Troje, Den Haag
vr 20 oktober, Markant, Uden
zo 22 oktober, Muziekodroom, Hasselt


 

 

36-delig drumstel met 53 cymbals


Terry Bozzio speelt bij zijn soloconcerten op een gigantisch drumstel, bestaande uit een 36-delig DW-drumstel, met 8 bassdrums en 12 chromatisch gestemde toms, en 53 door hemzelf ontworpen bekkens van Sabian. Hij gebruikt maar liefst 22 pedalen om bassdrums, hi-hats en toms met zijn voeten te bespelen. 
 


 

Zappa


Bozzio staat sinds eind jaren zeventig aan de wereldtop toen hij de complexe drumpartijen bij Frank Zappa uitvoerde, waaronder het legendarische The Black Page. Sindsdien speelde hij met allerlei bands waaronder UK (onlangs nog met een reünietournee), The Brecker Brothers en Jeff Beck. Sinds begin jaren negentig werkt hij aan zijn stukken voor solodrums, die hij met groot fysiek en mentaal vermogen uitvoert, maar bovenal met een prachtige muzikaliteit, die het drumstel ver weet te verheffen boven alléén een ritme-instrument. Hij legde ze vast op twee cd’s onder de titel Solo Drum Music, en Drawing the Circle, met nummers als Djon Djon, Zappateado, Quintessence en Burundi, die zowel de Afrikaanse invloeden als de Zappiaanse nieuwe muziek-invloeden op zijn drumspel verraden. De stukken gaan uit van zogeheten ostinato's: zich herhalende patronen op bijvoorbeeld toms, bassdrums, of bekkens. Daaroverheen speelt hij met onnavolgbare onafhankelijkheid melodische riffs, breaks en solo's.

www.terrybozzio.com 
 

De pers over zijn soloconcerten 


‘Bozzio ontpopte zich als een echte verhalenverteller. Wereldmuziek, jazz en symfonische hardrock zetten de toon voor de beeldende fantasieën van een mediterende solist..."(De Volkskrant)

‘Hij put even makkelijk uit de West-Afrikaanse, Andalusische of Turkse tradities als uit het erfgoed van Arnold Schönberg of John Coltrane. ... “Als de drumvirtuoos als toegift Zappa's befaamde zwarte bladzijde (The Black Page, red.) speelt, blijkt pas echt hoever Bozzio de grenzen van de drumsolo heeft opgerekt sinds de jaren zeventig.’ (NRC)

Oct
15
20:00

Terry Bozzio

Herfstfest, Paard van Troje, Den Haag


Zie 14 oktober 2018


 
Oct
20
20:00

Terry Bozzio

Markant, Uden


​Zie 14 oktober 2018
Oct
22
20:00

Terry Bozzio

Muziekdroom, Hasselt (België)


Zie 14 oktober 2018

De waardering van www.slagwerkonderdelen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 49 reviews.