Filter

close
0
Onbeperkt

Bekkens | cymbals & gongs

Op zoek naar de perfecte bekkens | cymbals voor jouw drumstel? Of ben je op zoek naar de meest geschikte gong? Dan ben je hier op de juiste plek. Slagwerkonderdelen.nl levert bekkens en gongs in de meest uiteenlopende groottes, diktes, merken en kleuren, waardoor je altijd vindt wat bij jouw drumkit en smaak past. Natuurlijk staan wij voor je klaar met deskundig advies over bekkens voor je drumstel, gongs, bekkenstatieven, gongstatieven, toebehoren en accessoires. Meer over bekkens lees je onderaan deze pagina.

Maak het jezelf gemakkelijk door te filteren op merkprijs en/of maat van de desbetreffende bekkens of gong. Op die manier vind je snel wat je zoekt! 



Weergave:
 

Het complete plaatje

De tijd is voorbij dat je voor het kopen van bekkens of bekkenset eerst naar een (fysieke) winkel moet. De meeste merken hebben op hun website of YouTube-kanaal vergelijkings video's. Je kunt beluisteren hoe de verschillende series en types cymbals klinken. Vaak kun je de bekkens afzonderlijk beluisteren. Datzelfde geldt voor gongs en marching concert cymbals.

Een akoestisch drumstel wordt vaak geleverd zonder bekkens (cymbals). Je drumstel compleet maken begint dan met het selecteren van een bijpassende set cymbals. Cymbals zijn iegenlijk rare instrumenten. Ze ogen simpel, en toch kinken ze allemaal anders. En zo simpel als ze eruit zien, zo moeilijk is het om ze te maken. Tenminste, als je het goed wilt doen. Dit is de reden waarom goede bekkens vaak duur zijn. En dit tevens de reden dat goedkope cymbals ook goedkoop klinken.

Cymbals zijn in allerlei soorten en maten. Welk cymbal voor jou interessant is, hangt vooral af van de toonhoogte die je wil bereiken. Voor lage tonen bestel je een dikke en kleine cymbal, voor hoge tonen een dikke en grote. De dikte en de diameter samen bepalen namelijk de exacte toonhoogte.

Voorbeelden hiervan zijn de video's van de bekende merken Paiste, Zildjian, Sabian, Bosphorus en Dream Cymbals. Bekijk de video's hieronder maar eens.












Sabian heeft naast de vele product en comparison video's op haar wesbite en YouTube-kanaal, op haar website een zogeheten 'Setup Builder' waarmee je je eigen Sabian cymbal set kunt samenstellen én beluisteren. Check: http://sabian.com/en/setup_builders 
 

Advies of meer info nodig?

Het bestellen van bekkens of een gong kan eenvoudig en veilig online. Heb je vragen of behoefte aan een persoonlijk en deskundig advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of mail naar: info@slagwerkonderdelen.nl

Wij helpen je graag verder bij jouw zoektocht naar de juiste producten.
 

We support your performance!


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten