nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Selecteer een jaar:
Feb
11
10:18

De Drummersdag

Muziekpakhuis, Amsterdam


Clinics en lessen van Rene Creemers, Koen Herfst, Cesar Zuiderwijk, Vernon Chatlein, Marcos Baggiani en Fred Cohen

Met je collega-drummers, van beginner tot gevorderd, van jong tot oud, van jazz tot metal, een hele dag alles uitwisselen wat met drummen te maken heeft. Met clinics en lessen van topdrummers en -docenten! Je krijgt op De Drummersdag twee clinics en vier groepslessen. 

De vijfde editie van De Drummersdag vindt plaats in het Muziekpakhuis in Amsterdam, op zondag 11 februari 2018, van 10 tot 18 uur. Schrijf je nu in!

De Drummersdag is een project van initiatiefnemer Fred Cohen, Het Muziekpakhuis en Slagwerkkrant.

Met clinics en lessen van

  • René Creemers
  • Koen Herfst
  • Cesar Zuiderwijk
  • Vernon Chatlein
  • Marcos Baggiani
  • Fred Cohen

 


Je krijgt tijdens De Drummersdag twee clinics en vier groepslessen.
Schrijf je in via dit webadres: 
http://www.slagwerkkrant.nl/events/drummersdag 
Een dag lang lessen en clinics kost 95 euro.
 

Muziekpakhuis


Het Muziekpakhuis in Amsterdam is al meer dan dertig jaar een van dé plekken in Amsterdam om drum- en percussielessen te volgen. In de jaren tachtig was Fred Cohen de initiatiefnemer van deze particuliere muziekschool. Nu organiseert hij samen met Muziekpakhuis Amsterdam en Slagwerkkrant De Drummersdag.

Het Muziekpakhuis 
Alberdingk Thijmstraat 19
1054 AH Amsterdam

www.muziekpakhuis.nl  

Mar
15
00:00

Bass & Drum Masters

Codarts, RotterdamRitmesectieworkshops volgen bij de meest gerenommeerde bas/drums-tandems van Nederland


Codarts, De Bassist en Slagwerkkrant organiseren  op donderdag 15 maart de tweede editie van de Bass & Drum Masters workshopdag in Rotterdam. De eerste editie, met vele clinics en workshops van bekende ritmetandems, was een groot succes. Met 200 studenten, geïnteresseerden en lezers van De Bassist en Slagwerkkrant was de eerste editie strak uitverkocht.
 

‘Uitverkocht’ moeten we wel even tussen aanhalingstekens plaatsen, want na inschrijving was de dag gratis toegankelijk. Vanwege het grote succes van de eerste editie besloten we tot een vervolg! 

Het programma begint langzaam maar zeker vorm te krijgen, maar houd vooral deze website en onze social media in de gaten voor updates over voor deze gratis te bezoeken dag die weer een prachtige happening belooft te worden. 
 

Eerste namen
 

Nu kunnen we alvast de eerste namen bekend maken.
 

De bassisten
 

Frans van Geest, Stefan Lievestro, Michel van Schie, Marius Beets (foto hieronder) en Jeroen Vierdag (foto boven).


De drummers
 

Lucas van Merwijk (foto boven), Hans Eijkenaar, Martijn Vink, Hans van Oosterhout, Mark Schilders, Nicky Hustinx, Niek de Bruijn, Udo Demandt en Joost Patocka (foto hieronder.Schrijf je in!


Je kunt je nu al gratis inschrijven voor deze bijzondere dag via onderstaande links:

 

www.debassist.nl/events/bassdrummasters

www.slagwerkkrant.nl/events/bassdrummasters
 

 


Joost Patocka en Marus Beets bij de eerste editie van Bass & Drum Masters 

 

Apr
08
10:17

Slagwerkdag Zutphen 2018

Koelhuis, Zutphen


Na de enorme successen van 2016 en 2017 organiseert Multipercussion op 8 april 2018 voor de derde keer SLAGWERKDAG ZUTPHEN in het Koelhuis in Zutphen.
Bekende drummers en percussionisten geven op die dag clinics.

Sharon Zarr
(drummer van Rondé)

Lean Robbemont
(drummer van Waylon)

Ruben van der Velde
(drummer van Gers Pardoel)


Joost Kroon
(drummer van New Cool Collective)


Femke Krone
Percussie en slagwerk


De dag wordt afgesloten met een spetterende clinic van 
Slagerij van Kampen.

Kaarten kosten € 20. Deze geven toegang voor de hele dag en zijn inclusief 2 loten waarmee mooie prijzen zijn te winnen. 

Kaarten zijn te bestellen in de studio of via info@multipercussion.com. Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar i.v.m. de beschikbare ruimtes van de optredens, dus op is ook écht op.

Impressie van Slagwerkdag Zutphen 2017www.multipercussion.com/swdz
 
Oct
14
00:00

Terry Bozzio

Paradox, Tilburg

 

Terry Bozzio Solodrums In Concert


De drummer die bij Frank Zappa en Jeff Beck furore maakte en sindsdien een indrukwekkende carrière opbouwde, speelt een avond lang solo! Ondanks de beperking van één man, één drumstel slaagt Terry Bozzio erin het publiek altijd weer meer dan twee maal drie kwartier aan hun stoelen gekluisterd te houden met zijn melodische slagwerkmuziek. Een hypnotiserende ervaring. Dat kunnen we je verzekeren!
 

Optredens in Nederland 


za 14 oktober: Paradox, Tilburg
zo 15 oktober: Herfstfest, Paard van Troje, Den Haag
vr 20 oktober, Markant, Uden
zo 22 oktober, Muziekodroom, Hasselt


 

 

36-delig drumstel met 53 cymbals


Terry Bozzio speelt bij zijn soloconcerten op een gigantisch drumstel, bestaande uit een 36-delig DW-drumstel, met 8 bassdrums en 12 chromatisch gestemde toms, en 53 door hemzelf ontworpen bekkens van Sabian. Hij gebruikt maar liefst 22 pedalen om bassdrums, hi-hats en toms met zijn voeten te bespelen. 
 


 

Zappa


Bozzio staat sinds eind jaren zeventig aan de wereldtop toen hij de complexe drumpartijen bij Frank Zappa uitvoerde, waaronder het legendarische The Black Page. Sindsdien speelde hij met allerlei bands waaronder UK (onlangs nog met een reünietournee), The Brecker Brothers en Jeff Beck. Sinds begin jaren negentig werkt hij aan zijn stukken voor solodrums, die hij met groot fysiek en mentaal vermogen uitvoert, maar bovenal met een prachtige muzikaliteit, die het drumstel ver weet te verheffen boven alléén een ritme-instrument. Hij legde ze vast op twee cd’s onder de titel Solo Drum Music, en Drawing the Circle, met nummers als Djon Djon, Zappateado, Quintessence en Burundi, die zowel de Afrikaanse invloeden als de Zappiaanse nieuwe muziek-invloeden op zijn drumspel verraden. De stukken gaan uit van zogeheten ostinato's: zich herhalende patronen op bijvoorbeeld toms, bassdrums, of bekkens. Daaroverheen speelt hij met onnavolgbare onafhankelijkheid melodische riffs, breaks en solo's.

www.terrybozzio.com 
 

De pers over zijn soloconcerten 


‘Bozzio ontpopte zich als een echte verhalenverteller. Wereldmuziek, jazz en symfonische hardrock zetten de toon voor de beeldende fantasieën van een mediterende solist..."(De Volkskrant)

‘Hij put even makkelijk uit de West-Afrikaanse, Andalusische of Turkse tradities als uit het erfgoed van Arnold Schönberg of John Coltrane. ... “Als de drumvirtuoos als toegift Zappa's befaamde zwarte bladzijde (The Black Page, red.) speelt, blijkt pas echt hoever Bozzio de grenzen van de drumsolo heeft opgerekt sinds de jaren zeventig.’ (NRC)

Oct
15
00:00

Terry Bozzio

Herfstfest, Paard van Troje, Den Haag


Zie 14 oktober 2018


 
Oct
20
00:00

Terry Bozzio

Markant, Uden


​Zie 14 oktober 2018
Oct
22
00:00

Terry Bozzio

Muziekdroom, Hasselt (België)


Zie 14 oktober 2018
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.