nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

0
Onbeperkt

Cymbals / bekkens, zoek de perfecte match met je drums of percussie instrument

 

Op zoek naar de perfecte cymbals / bekkens voor jouw drumstel? Dan ben je hier op de juiste plek. Slagwerkonderdelen.nl levert cymbals in de meest uiteenlopende groottes, diktes, merken en kleuren, waardoor je altijd vindt wat bij jouw drumkit en smaak past. Natuurlijk staan wij voor je klaar met deskundig advies over bekkens voor je drumstel, bekken statieven en aanverwante toebehoren en accessoires.

De tijd is voorbij dat je voor het kopen van een cymbal of cymbal set eerst naar een (fysieke) winkel moet. De meeste bekende merken hebben op hun website of YouTube-kanaal vergelijkings video's. Je kunt beluisteren hoe de verschillende series en types cymbals klinken. Vaak kun je ook ieder cymbal afzonderlijk beluisteren.

Klik hieronder op één van de categorieën.Het complete plaatje

 

Een akoestisch drumstel wordt vaak geleverd zonder bekkens (cymbals). Je drumstel compleet maken begint dan met het selecteren van een bijpassende set cymbals. Cymbals zijn iegenlijk rare instrumenten. Ze ogen simpel, en toch kinken ze allemaal anders. En zo simpel als ze eruit zien, zo moeilijk is het om ze te maken. Tenminste, als je het goed wilt doen. Dit is de reden waarom goede bekkens vaak duur zijn. En dit tevens de reden dat goedkope cymbals ook goedkoop klinken.

Cymbals zijn in allerlei soorten en maten. Welk cymbal voor jou interessant is, hangt vooral af van de toonhoogte die je wil bereiken. Voor lage tonen bestel je een dikke en kleine cymbal, voor hoge tonen een dikke en grote. De dikte en de diameter samen bepalen namelijk de exacte toonhoogte.

De meeste bekende merken hebben op hun website of YouTube-kanaal vergelijkings video's. Je kunt beluisteren hoe de verschillende series en types cymbals klinken. Vaak kun je ook ieder cymbal afzonderlijk beluisteren. Het grote voordeel is dat je niet per sé naar een fysieke drum winkel hoeft, ook omdat deze nooit alles in huis heeft.

Voorbeelden hiervan zijn de video's van de bekende merken Paiste, Zildjian, Sabian, Bosphorus en Dream Cymbals. Bekijk de video's hieronder maar eens.
Sabian heeft naast de vele product en comparison video's op haar wesbite en YouTube-kanaal, op haar website een zogeheten 'Setup Builder' waarmee je je eigen Sabian cymbal set kunt samenstellen én beluisteren. Check: http://sabian.com/en/setup_builders 

 

Contact en bestellen


We helpen wij je graag bij het samenstellen van de voor jou perfecte set cymbals. Bestellen kan veilig en vertrouwd online. Voor deskundig advies en antwoord op al je vragen wat betreft bekkens en drumstellen, kun je contact met ons opnemen. Of bel ons voor een advies op maat: +31 85 06 03 666.
 
 Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.